Cheesecake med körsbär och glasyr

Cheesecake med körsbär och glasyr
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Cheesecake med körsbär och glasyr

14 ingredienser

3 h

Vad sägs om en len och krämig cheesecake med körsbär? Toppa med en läcker glasyr och det kommer bli succé!

Ingredienser

portioner

Kexbotten

  • 70 g digestivekex
  • 30 g svarta sesamfrön
  • 50 g smör

Smet

  • 6 gelatinblad
  • 280 g grädde
  • 110 g äggula
  • 90 g strösocker
  • 30 g vatten
  • 200 g färskost, rumstempererad
  • 40 g citronsaft

Topping

  • 3 g hojichapulver (eller matchapulver)
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk florsocker

Servering

  • körsbär

Gör så här

Kexbotten

  1. Mixa digestivekex och sesamfrön.
  2. Smält smöret och häll ner det i kakblandningen.
  3. Tryck ut kakmixen i botten på en form.

Smet

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Vispa grädden lätt.
  3. Blanda äggula, socker och vatten i en bunke och sätt över ett vattenbad.
  4. Vispa upp äggblandningen till 82 grader.
  5. Smält ner gelatinet i äggmixen och kyl sedan ner under omrörning.
  6. Vispa färskost med citrusjuice och blanda sedan ner det i äggmixen.
  7. När den börjat tjockna så vispa i grädden.
  8. Häll smeten i formen ovanpå kexbotten och ställ i kylen.

Topping

  1. Vispa hojichapulver med lite vatten och blanda sedan ner yoghurten med en sked.
  2. Smaka av med florsocker.

Servering

  1. Ta ut cheesecake efter ca 3 timmar och toppa med yoghurten och körsbär.