Cheesecake med körsbär och glasyr
Cheesecake med körsbär och glasyr
14 ingredienser
3 h
Vad sägs om en len och krämig cheesecake med körsbär? Toppa med en läcker glasyr och det kommer bli succé!
Ingredienser
Kexbotten
- 70 g digestivekex
- 30 g svarta sesamfrön
- 50 g smör
Smet
- 6 gelatinblad
- 280 g grädde
- 110 g äggula
- 90 g strösocker
- 30 g vatten
- 200 g färskost, rumstempererad
- 40 g citronsaft
Topping
- 3 g hojichapulver (eller matchapulver)
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 msk florsocker
Servering
- körsbär
Gör så här
Kexbotten
- Mixa digestivekex och sesamfrön.
- Smält smöret och häll ner det i kakblandningen.
- Tryck ut kakmixen i botten på en form.
Smet
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
- Vispa grädden lätt.
- Blanda äggula, socker och vatten i en bunke och sätt över ett vattenbad.
- Vispa upp äggblandningen till 82 grader.
- Smält ner gelatinet i äggmixen och kyl sedan ner under omrörning.
- Vispa färskost med citrusjuice och blanda sedan ner det i äggmixen.
- När den börjat tjockna så vispa i grädden.
- Häll smeten i formen ovanpå kexbotten och ställ i kylen.
Topping
- Vispa hojichapulver med lite vatten och blanda sedan ner yoghurten med en sked.
- Smaka av med florsocker.
Servering
- Ta ut cheesecake efter ca 3 timmar och toppa med yoghurten och körsbär.