• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cheesecake med grillade jordgubbar

Cheesecake med grillade jordgubbar
Foto: TV4

Cheesecake med grillade jordgubbar

14 steg att laga

11 ingredienser

6h

Fryst, söt cheesecake serveras med grillade jordgubbsspett med smak av lime och mynta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner

Cheesecake

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 170 g digestivekex

jordgubbar

  • 500 g färska jordgubbar
  • 1 limefrukt
  • 2 tsk rörsocker
  • 20 färska myntablad

Gör så här

  1. Cheesecake
    Vispa 3 äggvitor och 1 tsk vaniljsocker till ett skum.
  2. 
Vispa ihop 2 dl crème fraiche, 3 äggulor och 2 dl socker i en separat bunke.
  3. 
Vispa 3 dl grädde hårt i en tredje bunke.
  4. Rör sedan ihop innehållet ur de tre bunkarna. 

  5. Krossa Digestivekex och lägg i botten på en form.
  6. Häll på smeten.
  7. Avsluta med digestivesmulor.
  8. Frys i minst 6 tim. 
  9. Jordgubbar
    Hacka myntan, pressa ur all limejuice och blanda med myntablad och rörsocker.
  10. Skiva jordgubbarna och sätt dem på ett spett.
  11. Häll marinaden över jordgubbarna.
  12. 
Låt vila i ett par timmar.
  13. Lägg jordgubbarna på en bit folie på grillen i ca 6 minuter.
  14. Servering
    Servera jordgubbsspetten med en bit cheesecake.