Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt

6h 20m
4
Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt
Foto: TV4

Lättlagad cheesecake med jordgubbssylt och vispad grädde, serveras med körsbär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 november 2017
6h 20m
4

Du behöver

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 100 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, juice
  • 3 dl vispgrädde, 40% fetthalt
  • 2 dl jordgubbssylt

Dekoration

  • körsbär
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Botten
    Smula sönder digestivekexen i en bunke och tillsätt det smälta smöret.
  2. Blanda ihop allt till en smulig massa.
  3. Smöra botten på en springform och sätt bakplåtspapper runt kantens insida.
  4. Tryck ut massan i botten på formen
  5. Fyllning
    Vispa grädden hårt.
  6. Blanda försiktigt ihop allt och sprid över digestivebotten.
  7. Häll jordgubbssylten ovanpå.
  8. Ställ den i kylen i några timmar tills den är har stelnat.
  9. 

Servering
    Toppa kakan med vispad grädde samt några körsbär.
Kommentera receptet

Fler goda recept