Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt

Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt
Foto: TV4

Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt

43

9 steg att laga

10 ingredienser

6h 20m

Lättlagad cheesecake med jordgubbssylt och vispad grädde, serveras med körsbär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 100 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, juice
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt

Dekoration

  • körsbär
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Botten
    Smula sönder digestivekexen i en bunke och tillsätt det smälta smöret.
  2. Blanda ihop allt till en smulig massa.
  3. Smöra botten på en springform och sätt bakplåtspapper runt kantens insida.
  4. Tryck ut massan i botten på formen
  5. Fyllning
    Vispa grädden hårt.
  6. Blanda försiktigt ihop allt och sprid över digestivebotten.
  7. Häll jordgubbssylten ovanpå.
  8. Ställ den i kylen i några timmar tills den är har stelnat.
  9. 

Servering
    Toppa kakan med vispad grädde samt några körsbär.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer