Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt

Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt
Foto: TV4

Cheesecake 
med grädde och jordgubbssylt

Av: Lejla - Botkyrka

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

6h 20m

Lättlagad cheesecake med jordgubbssylt och vispad grädde, serveras med körsbär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 100 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, juice
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt

Dekoration

  • körsbär
  • grädde, vispad

Gör så här

Botten

  1. Smula sönder digestivekexen i en bunke och tillsätt det smälta smöret.
  2. Blanda ihop allt till en smulig massa.
  3. Smöra botten på en springform och sätt bakplåtspapper runt kantens insida.
  4. Tryck ut massan i botten på formen

Fyllning

  1. Vispa grädden hårt.
  2. Blanda försiktigt ihop allt och sprid över digestivebotten.
  3. Häll jordgubbssylten ovanpå.
  4. Ställ den i kylen i några timmar tills den är har stelnat.

Servering

  1. Toppa kakan med vispad grädde samt några körsbär.