Cheesecake med fläder, mynta och lime
Cheesecake med fläder, mynta och lime
13 ingredienser
40 min + 2 h i kylen
En fräsch och väldigt lättbakad cheesecake som du bakar helt utan ugn. Perfekt till helgens fika!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Botten
- 300 g drömmar (småkakor)
- 75 g smör
Fyllning
- 600 g färskost
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker, eller 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 limefrukter, finrivet skal
- 1 msk färsk mynta, finhackad
Flädergelé
- 2 dl koncentrerad fläderblomssaft
- 1 dl vatten
- 0,5 tsk agar-agar
Till garnering
- färska hallon
- färsk mynta
Gör så här
- Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Mixa drömmarna till ett fint smul i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa.
- Tryck ut kakmassan till ett jämnt lager i botten på formen. Låt stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
- Tillsätt florsocker, rivet limeskal, finhackad mynta och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
- Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
- Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra flädertoppingen.
- Ha ner alla ingredienser till flädergelé i en kastrull. Låt koka upp i 3-4 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna innan du häller den på din cheesecake. Låt allt stå och stelna i kylskåpet i ytterligare 1 timme innan servering.