Cheesecake med färska jordgubbar

Cheesecake med färska jordgubbar
Foto: TV4

Bakad cheesecake med vaniljglasyr, serveras kyld med färska jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 oktober 2017
2h
8

Du behöver

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 4 msk smör, smält

Fyllning

  • 800 g färskost
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 msk maizena
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 ägg
  • 2 msk färsk citronsaft

Glasyr

  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • färska jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

  1. Placera en ugnsfast form innehållande ca 2 cm vatten längst ner i ugnen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Botten
    Kör kexen till fina smulor i matberedare, rör ner det smälta smöret och blanda väl.
  4. Tryck ut blandningen i botten på en rund springform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter.
  5. Grädda i 10 minuter och låt den svalna i formen.
  6. Fyllning
    Vispa osten mjuk med en elvisp och tillsätt sedan socker, maizena, vaniljsocker samt creme fraiche.
  7. Vispa i äggen ett i taget och tillsätt sedan citronsaften.
  8. Häll ostsmeten i formen och grädda i 60 minuter.
  9. Glasyr
    Blanda ingredienserna till glasyren.
  10. Ta ut formen och skeda blandningen över kakan.
  11. Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i 5 minuter.
  12. Ta ut formen igen och låt kakan svalna.
  13. Ställ den i frysen några timmar eller i kylskåpet över natten.
  14. Servering
    Ta bort kanten från formen och lossa kakan från bottenformen.
  15. Flytta över kakan till ett serveringsfat och garnera med jordgubbar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept