Cheesecake med färska jordgubbar

11 röster
2h
8

Bakad cheesecake med vaniljglasyr, serveras kyld med färska jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2h
8
8 portioner

Du behöver

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 4 msk smör, smält

Fyllning

  • 800 g färskost
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 msk majsstärkelse
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 ägg
  • 2 msk färsk citronsaft

glasyr

  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • färska jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

  1. Placera en ugnsfast form innehållande ca 2 cm vatten längst ner i ugnen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Botten
    Kör kexen till fina smulor i matberedare, rör ner det smälta smöret och blanda väl.
  4. Tryck ut blandningen i botten på en rund springform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter.
  5. Grädda i 10 minuter och låt den svalna i formen.
  6. Fyllning
    Vispa osten mjuk med en elvisp och tillsätt sedan socker, maizena, vaniljsocker samt creme fraiche.
  7. Vispa i äggen ett i taget och tillsätt sedan citronsaften.
  8. Häll ostsmeten i formen och grädda i 60 minuter.
  9. Glasyr
    Blanda ingredienserna till glasyren.
  10. Ta ut formen och skeda blandningen över kakan.
  11. Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i 5 minuter.
  12. Ta ut formen igen och låt kakan svalna.
  13. Ställ den i frysen några timmar eller i kylskåpet över natten.
  14. Servering
    Ta bort kanten från formen och lossa kakan från bottenformen.
  15. Flytta över kakan till ett serveringsfat och garnera med jordgubbar.
11 oktober 2017