Cheesecake i glas med roségelé

17 röster
Cheesecake i glas med roségelé
Foto: Köket.se

Dags för fest och du har noll efterrättsidéer? Den här cheesecaken kommer garanterat få dina gäster att be om receptet. 

"Gelén på rosécider är pricken över i!

Du behöver

Smuldeg

  • 10 digestivekex
  • 0,5 dl strösocker
  • 90 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 msk vaniljsocker

Cheesecakefyllning

  • 300 g färskost
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft

Rosécidergelé

  • 3 dl cider (gärna rosécider)
  • 5 gelatinblad

Servering

  • färska hallon
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Smuldeg
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Blanda smulor, socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Cheesecakefyllning
    Vispa färskost och socker fluffigt och blanda ner grädden lite i taget tills det blir fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal och vispa tills krämen är luftig och slät.
  4. Rosécidergelé
    Mjuka upp gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm rósecidern i kastrull och blanda i gelatinblad. Häll upp i en liten form och låt den att stelna i kylskåp i ca 1 timma.
  5. Dela gelén i små bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och hallon i glas eller skålar, riv lite lime zest på och garnera med mynta .
10 april 2018