Cheesecake i glas med roségelé

Cheesecake i glas med roségelé
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cheesecake i glas med roségelé

15 ingredienser

Dags för fest och du har noll efterrättsidéer? Den här cheesecaken kommer garanterat få dina gäster att be om receptet. 

"Gelén på rosécider är pricken över i!

Ingredienser

Smuldeg

  • 10 digestivekex
  • 0,5 dl strösocker
  • 90 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 msk vaniljsocker

Cheesecakefyllning

  • 300 g färskost
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft

Rosécidergelé

  • 3 dl cider (gärna rosécider)
  • 5 gelatinblad

Servering

  • färska hallon
  • färsk mynta

Gör så här

Smuldeg

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Blanda smulor, socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Cheesecakefyllning

  1. Vispa färskost och socker fluffigt och blanda ner grädden lite i taget tills det blir fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal och vispa tills krämen är luftig och slät.

Rosécidergelé

  1. Mjuka upp gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm rósecidern i kastrull och
  2. blanda i gelatinblad. Häll upp i en liten form och låt den att stelna i kylskåp i ca 1 timma.
  3. Dela gelén i små bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och hallon i glas eller skålar, riv lite lime zest på och garnera med mynta .