Cheeseburgare med rostad lök, dijonsenap och silverlök

POPULÄRT
koket.se
Cheeseburgare med rostad lök, dijonsenap och silverlök
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Cheeseburgare med rostad lök, dijonsenap och silverlök

12 ingredienser

30 min

Tom delar med sig av sitt absolut bästa recept på en klassisk cheeseburgare. Med cheddar, parmesan, rostad lök och en kräm på majonnäs, saltgurka och rå silverlök blir det en burgarmåltid utöver det vanliga.

WW ViktVäktarna

Se Tom Sjöstedt laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Ostburgare

  • 600 g högrevsfärs, grovmald
  • 50 g parmesanost
  • 4 skivor cheddarost
  • 1 dl rostad lök
  • matolja, till stekning
  • svartpeppar
  • salt

Majonnäs med lök och saltgurka

  • 2 silverlökar, skalade
  • 100 g hel saltgurka
  • 2 dl majonnäs

Tillbehör

  • 4 hamburgare (av bra kvalitet)
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

Majonnäs med lök och saltgurka

  1. Skala löken. Skiva lök och saltgurka tunt på mandolin. Blanda försiktigt lök och gurka med majonnäs.

Hamburgare

  1. Forma hamburgare av färsen. Se till att forma burgarna lite större än brödet.

Servering

  1. Dela bröden och stek dem med snittytan ner i en i torr panna.
  2. Salta och peppra bägge sidor på burgarna precis före stekning.
  3. Stek burgarna stenhårt i en stekpanna med minimalt med matolja så att de får en krispig yta. Vänd på burgarna, lägg på skivad cheddarost och riv över parmesanost.
  4. Bred på senapen på underdelen till bröden. Lägg på en sked med majonnäs och därefter burgaren. Toppa med rostad lök och lite mer av majonnäsen. Lägg på locket och servera genast.

Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda burgare. /Köket-redaktionen