Charlotta Malhotras Pan con chocolate

Charlotta Malhotras Pan con chocolate
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Charlotta Malhotras Pan con chocolate

Av: Charlotta Malhotra

Från: Efterlängtade efterrätter

9 ingredienser

Chokladbröd!

Tips!
Supergott till champagne!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 baguette
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 0,75 dl vispgrädde
  • olivolja
  • 1 msk honung
  • flingsalt
  • 0,5 msk smör
  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brödet i cirka en centimeter tjocka skivor. Pensla brödskivorna med smält smör och olivolja. Strö på lite flingsalt. Rosta brödskivorna gyllene i ugnen och låt svalna.
  3. Finhacka chokladen i en matberedare. Koka upp vispgrädden med honungen och häll över chokladen samtidigt som matberedaren är igång.
  4. Tillsätt smör och chiliflakes och arbeta tills chokladkrämen är helt slät.
  5. Lägg en klick chokladkräm på varje brödskiva. Ringla över lite
  6. olivolja och toppa med flingsalt.