Champagnesås à la Wedholm

9 röster
30 m

Underbar champagnesås som passar perfekt till nyårsmiddagen

Receptet är ur boken Fisk - den ultimata kokboken om fisk och skaldjur av Nils Molinder, Bokförlaget Arena.

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 5 dl såsfond
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mousserande vin, av valfri sort
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka ner fonden till knappt hälften i en tjockbottnad kastrull. Se till att den inte fastnar. Om den trots det gör det är det bara att byta kastrull och koka vidare.
  2. Tillsätt grädden i tre omgångar lite vartefter så att det inte kokar över. Reducera till önskad konsistens. Salta efter smak.
  3. Toppa med mousserande vin innan servering så att såsen sufflerar av bubblorna.
31 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...