Ceviche med mango, avokado och lime

Ceviche med mango, avokado och lime
Foto: Tv4

Ceviche med mango, avokado och lime

1

4 steg att laga

10 ingredienser

15 m

En klassisk ceviche med mango, avokado och lime är alltid en härlig förrätt att servera.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 mango
  • 10 cm gurka
  • 1 tomat
  • 2 avokado
  • 1 silverlök (eller 1 rödlök)
  • 2 klyfta vitlök (små)
  • 1 röd chilifrukt (hetta efter smak)
  • 2 limefrukt
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skala mango och skär loss köttet från kärnan.
  2. Tärna mango, gurka, tomat och avokado. Ska du servera lite senare så vänta med att blanda ner avokadon så den inte brun och mosig.
  3. Finhacka silverlök, vitlök och chili. Blanda allt i en bunke.
  4. Pressa i saften från limen och smaka upp med salt. Blanda med hackad koriander.