Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger

Foto: Torbjörn Larsson
Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger
10 ingredienser
Den här smakrika salladen är jättegod som förrätt eller servera den på en buffé tillsammans med lite kallskuret.
Ingredienser
- ca 150 g babyspenat
- ca 1 ask alfaalfagroddar
- 2 nektariner, mogna
dressing:
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- flingsalt
- svartpeppar, från kvarn
- 1 dl valnötter, grovt krossade [50 g]
- 4 skivor knäckebröd, med 100 % fullkornsråg och låg salthalt
- 100 g blåmögelost
Gör så här
- Skölj spenaten och groddarna, låt dem rinna av och torka dem noga.
- Dela cocktailtomaterna i halvor
- Skär persikan i klyftor.
- Arrangera grönsakerna och frukten på ett fint fat.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen
- Bred osten på knäckebrödet, dela knäcket i mindre bitar och lägg på en plåt. Gratinera i ugnen på grill 200º C tills osten har smält, ca 3-4 minuter.
- Lägg krutongerna på salladen och servera genast.