Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger

Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger
Foto: Torbjörn Larsson

Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger

10 ingredienser

Den här smakrika salladen är jättegod som förrätt eller servera den på en buffé tillsammans med lite kallskuret.

Ingredienser

portioner
  • ca 150 g babyspenat
  • ca 1 ask alfaalfagroddar
  • 2 nektariner, mogna

dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 1 dl valnötter, grovt krossade [50 g]
  • 4 skivor knäckebröd, med 100 % fullkornsråg och låg salthalt
  • 100 g blåmögelost

Gör så här

  1. Skölj spenaten och groddarna, låt dem rinna av och torka dem noga.
  2. Dela cocktailtomaterna i halvor
  3. Skär persikan i klyftor.
  4. Arrangera grönsakerna och frukten på ett fint fat.
  5. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen
  6. Bred osten på knäckebrödet, dela knäcket i mindre bitar och lägg på en plåt. Gratinera i ugnen på grill 200º C tills osten har smält, ca 3-4 minuter.
  7. Lägg krutongerna på salladen och servera genast.