Caviar med grillat bröd och brynt smörhollandaise

NYHET
Caviar med grillat bröd och brynt smörhollandaise
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Caviar med grillat bröd och brynt smörhollandaise

7 ingredienser

30 min

Lyxig förrätt i all sin enkelhet. Servera gärna på en stor träskärbräda och låt gästerna ta för sig.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor levainbröd (eller liknande)
  • kaviar (av hög kvalitet)

Brynt smörhollandaise

  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 2 äggulor
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 msk vatten
  • salt

Gör så här

  1. Smält hälften av smöret på låg värme. Bryn resterande smör under omrörning så att det blir rejält brynt.
  2. Vispa ihop äggulor, citronjuice och lite av vattnet på låg värme till en tjock kräm, passa noga så att det inte blir för varmt, då riskerar ägget att koagulera.
  3. Tillsätt smöret, både det brynta och det smälta (lagom temperatur på smöret är 44-55 grader) i en tunn stråle under vispning, om det börjar bli för tjockt, ta lite av bottensatsen från det smälta smöret för att tunna ut, undvik annars bottensatsen. Smaka av med salt. Hollandaisen är klar när smöret är slut och konsistensen är lagom tjock.
  4. Grilla brödskivorna i en grillpanna eller i en stekpanna på hög värme med lite fett. Skär i bitar.

Servering

  1. Häll upp hollandaisesåsen i en skål. Lätt caviaren i en annan mindre skål.
  2. Lägg upp brödet på en stor bräda tillsammans hollandaise och caviar. Ät med händerna.