Cats ear noodle soup med sparris och ägg
Cats ear noodle soup med sparris och ägg
11 ingredienser
1 h
En härlig nudelsoppa med sparris och ägg är både fräscht och gott! I det här receptet får du dessutom chans att göra dina egna nudlar, vilket är enklare än du tror.
Ingredienser
- 8 rädisor
- 5 cm färsk ingefära
- 0,5 msk strösocker
- 1 msk risvinäger
- 4 dl tipo 00 mjöl
- 1,5 dl vatten
- 2-4 ägg
- 12 dl kycklingbuljong
- 12 gröna sparrisar
- 100 g nässlor (eller svartkål)
- olja
Gör så här
- Skiva rädisor och ingefära tunt och blanda med socker och vinäger. Låt stå ca 2 timmar i kylen.
- Arbeta ihop mjöl och vatten till en smidig deg. Plasta degen och låt vila 30 minuter.
- Nyp små bitar av degen och dra ut till små ”öron” på en sushimatta.
- Lägg degbitarna i lite mjöl så att de inte klibbar ihop.
- Koka äggen så de är löskokta.
- Värm upp buljongen.
- Halvera sparrisen på längden.
- Stek nässlorna i en stekpanna med lite olja så de blir knaperstekta.
- Koka upp rejält med vatten till nudlarna.
- Koka nudlarna cirka 3 minuter i vattnet tillsammans med sparrisen.
- Ta upp nudlarna och sparrisen med en hålslev och lägg i skålar.
- Häll på buljongen och toppa med rädisor, ägg och nässlor.