Cats ear noodle soup med sparris och ägg

Cats ear noodle soup med sparris och ägg
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Cats ear noodle soup med sparris och ägg

11 ingredienser

1 h

En härlig nudelsoppa med sparris och ägg är både fräscht och gott! I det här receptet får du dessutom chans att göra dina egna nudlar, vilket är enklare än du tror.

Ingredienser

portioner
  • 8 rädisor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk risvinäger
  • 4 dl tipo 00 mjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 2-4 ägg
  • 12 dl kycklingbuljong
  • 12 gröna sparrisar
  • 100 g nässlor (eller svartkål)
  • olja

Gör så här

  1. Skiva rädisor och ingefära tunt och blanda med socker och vinäger. Låt stå ca 2 timmar i kylen.
  2. Arbeta ihop mjöl och vatten till en smidig deg. Plasta degen och låt vila 30 minuter.
  3. Nyp små bitar av degen och dra ut till små ”öron” på en sushimatta.
  4. Lägg degbitarna i lite mjöl så att de inte klibbar ihop.
  5. Koka äggen så de är löskokta.
  6. Värm upp buljongen.
  7. Halvera sparrisen på längden.
  8. Stek nässlorna i en stekpanna med lite olja så de blir knaperstekta.
  9. Koka upp rejält med vatten till nudlarna.
  10. Koka nudlarna cirka 3 minuter i vattnet tillsammans med sparrisen.
  11. Ta upp nudlarna och sparrisen med en hålslev och lägg i skålar.
  12. Häll på buljongen och toppa med rädisor, ägg och nässlor.