Catarinas kycklingstroganoff

NYHET
Catarinas kycklingstroganoff
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Catarinas kycklingstroganoff

21 ingredienser

30 min

Catarina König bjuder på krämig och mättande kycklingstroganoff - en klassiker med en twist! En perfekt vardagsräddare som hela familjen gillar.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 300 g skogschampinjoner
  • smör, till stekning
  • 1 king solo vitlök (alt 2 klyftor vitlök)
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till severing

  • 4 port ris
  • 60 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • ca 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Salta och peppra dem runt om.
  3. Strimla löken och skär champinjonerna i skivor.
  4. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör och fräs löken i en annan stekpanna tills den blir mjuk och glansig. Gå sedan i med svampen i stekpannan med lök, fräs och låt vätskan dunsta.
  5. Vänd ihop kyckling med lök, svamp och riven vitlök. Tillsätt tomatpuré och låt lätt rostas i pannan.
  6. Tillsätt crème fraiche, vispgrädde, fond och dijonsenap. Låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Till servering

  1. Skär upp grönsakerna och blanda med mixsallad, olivolja och rödvinsvinäger. Smaka upp med salt, peppar och färsk persilja.
  2. Servera grytan med ris och den fräscha salladen.