Catarinas kyckling stroganoff

POPULÄRT
Catarinas kycklingstroganoff
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Catarinas kyckling stroganoff

21 ingredienser

30 min

Catarina König bjuder på krämig och mättande kycklingstroganoff - en klassiker med en twist! En perfekt vardagsräddare som hela familjen gillar.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 king solo vitlök (alt 2 klyftor vitlök)
  • 300 g skogschampinjoner
  • smör, till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till severing

  • 4 port ris
  • 60 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • ca 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Salta och peppra dem runt om.
  3. Strimla löken och hacka vitlöken fint. Skär champinjonerna i skivor.
  4. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör.
  5. Fräs svampen i en annan stekpanna tills den fått lite färg. Gå sedan i med löken och fräs tills den blivit mjuk. Lägg i vitlöken och fräs kort.
  6. Vänd ihop kyckling med lök, svamp och vitlök. Tillsätt tomatpuré och låt lätt rostas i pannan.
  7. Tillsätt crème fraiche, vispgrädde, fond och dijonsenap. Låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Till servering

  1. Skär upp grönsakerna och blanda med mixsallad, olivolja och rödvinsvinäger. Smaka upp med salt, peppar och färsk persilja.
  2. Servera grytan med ris och den fräscha salladen.