Tillsammans i köket avsnitt 2 torkade apelsinskivor

Catarina bästa julpyssel - torkade apelsinskivor

Att torka apelsinskivor är ett perfekt sätt att sätta en julig stämning i hemmet. Det doftar magiskt, blir otroligt vackert och passar perfekt som garnityr i både drinkar och desserter. Här visar Catarina König steg för steg hur du lyckas med julens bästa pyssel.

Steg 1

Börja med att skiva apelsinerna tunnt. Det är viktigt att skivorna är tunna (ca 0,5 cm) och jämna, blir de för tjocka tar de väldigt lång tid i ugnen och är de ojämna blir de naturligt ojämnt gräddade.
Tillsammans i köket avsnitt 2 torkade apelsinskivor på plåt

Steg 2

Lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt. Om du önskar, pudra lite kanel över apelsinskivorna - för extra julig doft.

Steg 3

Torka på 80 grader i ca 4-5 timmar. Torka inte på högre temperatur då det gör att apelsinerna kommer skifta färg och vi vill gärna behålla den härliga orangea färgen. Tålamod är det bästa receptet för detta pyssel.

Steg 4

Trä apelsinerna på en tunn tråd och häng i granen eller runt om i hemmet där det passar. Resterande apelsinskivor kan du låta ligga framme som dekoration eller använd på juldukningen.
Tillsammans i köket avsnitt 2 torkade apelsinskivor på fat