Cassoulet med grillad anka
Cassoulet med grillad anka
13 ingredienser
1 h 30 min
Rustik och värmande rätt i fransk stil med anka och mustig gryta.
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 5 klyftor vitlök
- 1 burk krossade tomater
- 5 dl kycklingfond, rostad
- 200 g vita bönor, blötlagda 12 h
- 1 knippe färsk timjan
- 1 kvist lagerblad
- 300 g rökt sidfläsk, i bit
- 2 färsk fläskkorv
- 2 färsk nötfärskorv
- 200 g anklever
- 1 anka
- färsk persilja
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olja i en gryta. Slå på kycklingfond, tomater, bönor och ”bouquet garn" (lagerblad och timjankvistar hopbundna med bomullstråd till en liten bukett).
- Bryn på korvar, sidfläsk och låren från ankan i en stekpanna. Lägg över i grytan.
- Koka på låg värme tills bönorna är mjuka och köttet är mört. Smaka av med salt och peppar och lyft ut köttet. Skär upp köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Strö över hackad persilja innan servering.
- Snitta fettet på ankans bröst med en vass kniv och bränn fettet med en gasbrännare så att det får lite färg. Salta och baka ankan i ugnen, 150 grader, tills bröstet har en innertemperatur på 48 grader. Låt vila 10-20 minuter.
- Lägg ankan på kolgrillen precis innan servering så att den får ordentlig grillyta. Tranchera ut brösten och skiva upp.
- Stek fyra skivor anklever med lite salt i en stekpanna och servera till det uppskivade ankbröstet. Servera cassouletgrytan vid sidan om.