• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Carpaccio på oxfilé med blekselleri

Carpaccio på oxfilé med blekselleri
Foto: Tv4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Carpaccio på oxfilé med blekselleri

6 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Den här lyxiga förrätten där tunt skivad oxfilé får sällskap av blekselleri och pinjenötter kommer gör sig fint inför helgen!

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g oxfilé
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja (av bra kvalitet)
  • 50 g rucolasallad
  • 100 g parmesanost (lagrad 24 månader eller mer)
  • 1 citron

Gör så här

  1. Frys gärna oxfilén sedan tidigare.
  2. Putsa oxfilén från senor och fett, skiva sedan tunna skivor med en vass kniv. Lägg upp skivorna på en tallrik.
  3. Rosta pinjenötter i en panna och skiva blekselleri tunt.
  4. Strössla flingsalt och mal svartpeppar över köttet, ringla på rikligt med olivolja, fördela ut blekselleri, pinjenötter och rucola.
  5. Hyvla över parmesan och avsluta med lite mer svartpeppar och olivolja.
  6. Servera med en klyfta citron.