Carpaccio med prästostkräm och rostade hasselnötter

Carpaccio med prästostkräm och rostade hasselnötter
Foto: Tv4

Carpaccio med prästostkräm och rostade hasselnötter

Av: Bibbi - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1 h

Carpaccio är en klassik förrätt. Den här serveras med prästostkräm och rostade hasselnötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Carpaccio

  • 300 g oxfilé

Hasselnötter

  • 1 dl hasselnötter

Kapris

  • 50 g kapris
  • olivolja

sallad

  • 30 g salladsmix
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk sherryvinäger

Prästostkräm

  • 50 g prästost
  • 0,5 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Carpaccio

  1. Skiva köttet i tunna skivor med vass kniv eller i skärmaskin. Lägg över plastfolie och kavla riktigt tunt.
  2. Fördela på tallrikar, lämna plats för salladen i mitten av tallriken och ställ kallt.

Hasselnötter

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalet. Hacka grovt.

Kapris

  1. Låt kaprisen rinna av genom en sil.
  2. Hetta upp olivolja i en liten stekpanna eller kastrull, oljan ska täcka ett lager kapris. Lägg i ett par kapris och kolla att det fräser ordentligt, lägg i resten av kaprisen, rör om och koka ett par minuter, den ska bli lite knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.

Sallad

  1. Riv salladen och blanda med olivolja och vinäger.

Prästostkräm

  1. Riv osten, koka upp grädden, häll över osten och låt svalna.
  2. Blanda ostblandningen med äggulorna och mixa genom att tillsätta oljan droppvis.

Servering

  1. Lägg salladen i mitten, fördela kapris, rostade hasselnötter samt ostkräm (gärna med sprits) på oxfilén, salta och peppra.