Carpaccio med parmesan och pinjenötter

Carpaccio med parmesan och pinjenötter
Foto: Tv4

Carpaccio med parmesan och pinjenötter

Av: Per - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 m

Bjud på en enkel men riktigt lyxig carpaccio med parmesan och pinjenötter som förrätt till nästa middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 16 skivor oxfilé
  • rucolasallad
  • parmesanost
  • pinjenötter
  • flingsalt
  • körsbärstomater
  • olivolja

Gör så här

  1. Lägg upp oxfilén på en tallrik och lägg på ruccola. Strö över småflisad parmesan och därefter lite pinjenötter och havssaltsflingor. Skär tomaterna i klyftor och lägg på. Ringla till sist olivolja över.