Hjortstek med kaffe och stjärnanis
Hjortstek med kaffe och stjärnanis
13 ingredienser
Kombinationen stjärnanis och kaffe ger en oanad smakupplevelse! Dessutom är receptet ekologiskt.
Se till att anväbda ekologiska råvaror för detta recept.
Ingredienser
- 1 kg hjortstek
- rapsolja, till stekning
- 1 msk havssalt
- svartpeppar, från kvarnen
- 1 gul lök
- 0,5 l vatten
- 1,5 dl bryggkaffe
- 2 stjärnanis
- 2 rödlökar
Sås på skyn
- sky, från steken, all sky ca 4 dl
- 0,5 dl grädde
- havssalt
- svartpeppar, från kvarnen
Gör så här
- Bryn hjortsteken runt om i lite rapsolja i het stekpanna eller i stekgryta, salta och peppra.
- Skala och dela den gula löken mitt itu, lägg ner den tillsammans med steken.
- Häll på vattnet och kaffet, tillsätt stjärnanisen och stick i en stektermometer.
- Låt alltsammans bräsera under lock tills steken mäter 58 grader i innertemperatur.
- Ös steken med kaffeskyn 3 – 4 gånger under bräseringstiden.
- GÖR GARNITYRET: Skala rödlökarna och skär dem i båtar. Stek dem i lite rapsolja, salta och peppra.
- Linda in steken i aluminiumfolie medan du gör såsen.
- GÖR SÅ HÄR: Tag bort stjärnanisen. Mixa sky och grädde med den gula löken som kokat med, den reder såsen.Smaka av med salt och peppar.