Coleslaw

23 röster
10 min
4
Coleslaw
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Krispig och krämig på samma gång är den här goda salladen på råkost.

Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 3 dl vitkål
  • 3 dl morot
  • 0,5 färsk ananas eller 1 svenskt äpple, välj efter säsong
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche eller kesella gourmet
  • Havssalt efter smak
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint med kniven eller använd osthyveln och hyvla direkt från vitkålshuvudet. Strimla moroten.
  2. Hacka den färska ananasen fint och pressa ur juicen (kasta inte juicen, den är god att dricka), eller riv äpplet.
  3. Blanda vitkål, morot och fint hackad, urvriden ananas (eller rivet äpple) med majonnäs och créme fraice/kesella gourmet. Blanda med slev i stora dag. Cole slawen ska kännas luftig. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
19 augusti 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept