Coleslaw med äpple

Coleslaw
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Carola Magnusson
Carola Magnusson

Coleslaw med äpple

Av: Carola Magnusson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

10 min

Krispigt och krämigt tillbehör - passar lika bra till grillat som på buffén! Går att förbereda någon dag i förväg.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vitkål
  • 3 dl morot
  • 1 svenskt äpple (eller 0.5 ananas, välj efter säsong)
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraîche (eller kvarg)
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint med kniven eller använd osthyveln och hyvla direkt från vitkålshuvudet. Strimla moroten.
  2. Riv äpplet fint, eller hacka ananasen (kasta inte juicen, den är god att dricka).
  3. Blanda vitkål, morot och rivet äpple med majonnäs och créme fraîche/kvarg. Blanda med slev i stora dag. Coleslawen ska kännas luftig.
  4. Smaka av med havssalt och svartpeppar.