Carne Asada
Carne Asada
10 ingredienser
20 m + tid i kyl
Här beskriver Erik Videgård hur du gör en härlig sydamerikansk Carne Asada i en Air-Fryer på 8 minuter!
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 20 g vitlök
- 16 g färsk koriander
- 1 jalapeño
- 600 g flankstek (eller kycklinglårfilé)
- 2 limefrukter, limejuice [60 g]
- 1,2 dl apelsinjuice [120 g]
- 3 g salt
- 1 g svartpeppar
- 54 g rapsolja
- 2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
- Finhacka vitlök, koriander och jalapeño.
- Blanda alla ingredienser till en marinad.
- Lägg köttet (eller kycklingen) i en plastpåse och blanda ner marinaden. Låt marineras i minst två timmar i kylen, men helst över natten.
- Ta ut köttet ur påsen, torka av och låt komma upp något i temperatur.
- Lägg köttet i Air-fryern och luftfritera på 200 grader i 6–12 minuter beroende på stekgrad.
- Låt vila i 10 minuter och skär sedan upp köttet tvärs över fibrerna.