Marinerad paprika

Marinerad paprika
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Marinerad paprika

Av: Carl Butler

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

8h 30 min

Citron-, vitlöks- och basilikamarinerade paprikafiléer.

Ingredienser

portioner
  • 4 paprikor, gula och röda
  • 1 citron
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär paprikorna i kvartingar. Skär bort kärnhuset och allt vitt och jämna ut dem i ändarna så de ligger plant. Täck med folie och sätt dem i varm ugn tills paprikan mjuknat. Det tar ca 20-30 minuter beroende på hur tjocka de är. Låt svalna och dra sedan försiktigt av skalet. Det kan vara svårt, men ha tålamod.
  3. Medan paprikorna står i ugnen, skala och skär vitlöksklyftorna i mycket tunna skivor. Hacka basilikabladen.
  4. Pressa citronen och blanda saften med fyra gånger så mycket olivolja. Bred ut hälften av de svalnade paprikakvartingarna i en form. Salta och peppra lätt och fördela hälften av vitlöken och hälften av basilikan över dem.
  5. Häll över hälften av dressingen. Lägg ner resten av paprikorna och upprepa proceduren med vitlök och dressing. Täck med folie och låt stå som kortast över natten, men gärna i två dagar.