Marinerad paprika

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Marinerad paprika
5 ingredienser
8h 30 min
Citron-, vitlöks- och basilikamarinerade paprikafiléer.
Ingredienser
- 4 paprikor, gula och röda
- 1 citron
- 2 klyftor vitlök
- 1 kruka basilika
- olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär paprikorna i kvartingar. Skär bort kärnhuset och allt vitt och jämna ut dem i ändarna så de ligger plant. Täck med folie och sätt dem i varm ugn tills paprikan mjuknat. Det tar ca 20-30 minuter beroende på hur tjocka de är. Låt svalna och dra sedan försiktigt av skalet. Det kan vara svårt, men ha tålamod.
- Medan paprikorna står i ugnen, skala och skär vitlöksklyftorna i mycket tunna skivor. Hacka basilikabladen.
- Pressa citronen och blanda saften med fyra gånger så mycket olivolja. Bred ut hälften av de svalnade paprikakvartingarna i en form. Salta och peppra lätt och fördela hälften av vitlöken och hälften av basilikan över dem.
- Häll över hälften av dressingen. Lägg ner resten av paprikorna och upprepa proceduren med vitlök och dressing. Täck med folie och låt stå som kortast över natten, men gärna i två dagar.