Lyxig chokladmousse med kaffe och rostade nötter

Foto: TV4
Lyxig chokladmousse med kaffe och rostade nötter
13 ingredienser
Carl Jans chokladmousse med en hint av kaffe och rostade nötter.
Receptet lagades i Förkväll av Carl Jan Granqvist. Till varmrätt lagade han
Ingredienser
- 100 g valrhonachoklad 70 %
- 2 äggulor
- 4 cl kaffe, starkt
- 3 msk florsocker
- 2,5 dl grädde
Rostade nötter
- 50 g valnötter
- 50 g sötmandel, skållad
- 50 g pekannötter
- 50 g hasselnötter
- 1 msk honung, flytande
- 2 tsk salt
Garnityr och severing
- färsk citronmeliss
- 4 martiniglas
Gör så här
Chokladmousse
- Smält chokladen i en bunke över vattenbad.
- Låt svalna något.
- Rör ner äggulan en i taget. Låt svalna.
- Rör ner kaffet och florsockret.
- Vispa grädden, inte för hårt och rör ner den i smeten.
- Fördela i portionsglas och ställ in i kylen.