Carins asiatiska råbiff

POPULÄRT
Carins asiatiska råbiff
Foto: TV4
Carin da Silva
Carin da Silva

Carins asiatiska råbiff

Av: Carin da Silva

Från: Sveriges mästerkock VIP

19 ingredienser

En förrätt fyll till brädden med goda smaker som garanterat kommer gå hem hos dina middagsgäster. Välj kött av god kvalitet till råbiffen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 300 g oxfilé

Marinad

  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 cm färsk ingefära, riven

Confiterad äggula

  • 4 ägg
  • rapsolja

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl olja
  • 1 msk wasabi

Friterade risnudlar

  • risnudlar
  • frityrolja

Till servering

  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 3 salladslökar, skuren i tunna skivor
  • 2 nashipäron, i tunna skivor
  • 1 kruka färsk koriander
  • sesamfrön
  • kapris

Gör så här

Håll skärmen tänd

Confiterade äggulor

  1. Sätt ugnen på 63 grader.
  2. Värm rikligt med olja till 63 grader, till exempel i en ugnsform.
  3. Separera äggulor och äggvitor. Stjälp försiktigt i äggulorna i formen med oljan och ställ tillbaka i ugnen.
  4. Laga i 25 minuter, ta sedan ut.

Picklad rödlök

  1. Blanda vatten, ättika och socker i en skål. Rör runt tills sockret löst upp sig.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen.
  3. Låt dra så länge som möjligt.

Råbiff

  1. Skiva och hacka köttet smått
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet i marinade och vänd runt så att allt blandas. Låt dra tills det är dags för servering.

Friterade risnudlar

  1. Hetta upp oljan i en wok eller tjockbottnad kastrull till ca 190 grader.
  2. Lägg ner en näve nudlar i oljan och ta snabbt upp dem med en hålslev när de är vita – de ska inte få färg utan bara puffa till sig, det tar bara några sekunder.
  3. Låt rinna av på hushållspapper.

Wasabimajonnäs

  1. Lägg ägg, olja, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bägare som hör till stavmixern.
  2. Stoppa ner stavmixern längst ner i botten och kör på högsta effekt, höj sakta stavmixern upp mot ytan under ca 5-15 sekunder så att en krämig majonnäs bildas under stavmixern. När man är klar ska hela blandningen bestå av krämig majonnäs, fortsätt annars att mixa.
  3. Blanda i wasabi efter smak.

Servering

  1. Lägg det hackade köttet på en tallrik i en hög. Strö över hackad chili, salldslök och sesamfrön. Gör en liten grop i köttet där du lägger en confiterad äggula och toppa med friterade risnudlar. Servera med det tunt skivade päronet och wasabimajonnäsen