Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Stekt aborre med färskpotatiskross

12 ingredienser

En fiskrätt som alla i familjen gillar.

Ingredienser

portioner
  • 8 abborrfiléer (benfri)
  • 0,5 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • 600 g färskpotatis
  • 2 knipplökar (gula)
  • 2 dl grönsaksbuljong (ekologisk)
  • 25 g smör
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • extra virgin olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Panera filéerna i saltat ströbröd, båda sidor av fisken.
  2. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar.
  4. Häll av potatisvattnet och krossa potatisen med en visp eller potatisstomp och häll samtidigt ner den varma lökbuljongen.
  5. Stek fisken gyllene.
  6. Hacka dill och riv citronskal och blanda ner i potatiskrossen.
  7. Smaksätt med salt, peppar och rapsolja.