Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross
Foto: TV4

Stekt aborre med färskpotatiskross

0

12 ingredienser

En fiskrätt som alla i familjen gillar.

Här kan du se Carina och Ulrika laga rätten i TV4 Play

Se fler recept ur

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

portioner4
  • 8 abborrfiléer, benfri
  • 0,5 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • 600 g färskpotatis
  • 2 knipplökar, gula
  • 2 dl grönsaksbuljong (ekologisk)
  • 25 g smör
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • extra virgin olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Panera filéerna i saltat ströbröd, båda sidor av fisken.
  2. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar.
  4. Häll av potatisvattnet och krossa potatisen med en visp eller potatisstomp och häll samtidigt ner den varma lökbuljongen.
  5. Stek fisken gyllene.
  6. Hacka dill och riv citronskal och blanda ner i potatiskrossen.
  7. Smaksätt med salt, peppar och rapsolja.