Halstrad Tonfisk

Halstrad Tonfisk
Foto: TV4

Tonfiskfilé med kokosrisotto som serveras med mangosallad och salladslök.

Vintips
Santa Ana Viogner Reserve, art nr 73874, 77 kr

Carin bjöd även på

Carpaccio


Champagnesorbet



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 juni 2011
1h
4

Du behöver

Fisk

  • 600 g tonfiskfilé i portionsbitar
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Risotto

  • 4 dl risottoris
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st lime
  • Salt
  • peppar

Sallad

  • 1 st mango
  • 4 st salladslökar
  • sockerärtor
  • solrosskott
  • röd chili
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Tonfisk
    Salta och peppra tonfisken.
  2. Stek i olja i cirka 1 minut på varje sida.
  3. Risotto
    Finhacka löken.
  4. Bryn i smör tillsammans med riset.
  5. Tillsätt kokosmjölken.
  6. Rör om då och då.
  7. Låt puttra i cirka 45 minuter.
  8. Tillsätt salt och peppar efter egen smak.
  9. Sallad
    Skär mangon, sockerärtorna, salladslöken och chilin.
  10. Blanda tillsammans med solrosskotten.
  11. Tillsätt fisksåsen och sesamoljan och pressa över limen.
  12. Låt stå och dra ett tag.
  13. Servera tillsammans med tonfisken och risotton och rngla gärna över lite balsamicokräm.
Kommentera receptet

Fler goda recept