• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cantuccini

Cantuccini
Foto: Alexander Kvist/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Cantuccini

5 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Läckra skorpor med mandel och pistage. Görs utan smör eller olja. 

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 500 g strösocker
  • 5 ägg
  • 500 g hel oskalad mandel
  • 2 dl pistagenötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en hushållsassistent, använd assistentens vinge för att kunna krossa nötterna något i blandningen.
  2. Tillsätt äggen och blanda till en mjuk, degig konsitstens.
  3. Mjöla arbetsunderlaget och dela degen i fyra lika stora delar, forma långa limpor av degen. Lägg limporna på bakplåtsklädda plåtar.
  4. Grädda cantuccini-limporna i 200 grader i ugn i ca 15 minuter.
  5. Låt svalna och skär ut skorporna med en vass kniv.