Cantuccini

Cantuccini
Foto: Alexander Kvist/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Cantuccini

194

5 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Läckra skorpor med mandel och pistage. Görs utan smör eller olja. 

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 500 g strösocker
  • 5 ägg
  • 500 g hel oskalad mandel
  • 2 dl pistagenötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en hushållsassistent, använd assistentens vinge för att kunna krossa nötterna något i blandningen.
  2. Tillsätt äggen och blanda till en mjuk, degig konsitstens.
  3. Mjöla arbetsunderlaget och dela degen i fyra lika stora delar, forma långa limpor av degen. Lägg limporna på bakplåtsklädda plåtar.
  4. Grädda cantuccini-limporna i 200 grader i ugn i ca 15 minuter.
  5. Låt svalna och skär ut skorporna med en vass kniv.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer