Cannelloni med salsicciafyllning
Cannelloni med salsicciafyllning
13 ingredienser
45 min
Lyxigt god italiensk pastagratäng med smakrik salsiccia i en krämig fyllning med mascarpone och vitt vin. Perfekt middag för en guldkantad vardag men också som bjudmiddag under helgen.
Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser
- 300 g pasta cannelloni
- 2 klyftor vitlök
- 500 g mascarpone
- 80 g pecorinoost
- 600 g salsicciafärs (alt färska salsicciakorvar som du snittar och gröper ur)
- 500 g passerade tomater
- 2 tsk torkad timjan
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl vitt vin
- salt
- strösocker
- 1 kruka färsk basilika
- 2 mozzarellaostar
Gör så här
- Skala och finhacka vitlöken.
- Fräs vitlöken mjuk i olivoljan på låg värme i en vid kastrull.
- Häll på vitt vin och låt koka några minuter. Häll på tomaterna och sjud 10-15 minuter. Smaka av tomatsåsen med salt och socker.
- Stek salsicciafärsen knaprig i en stekpanna. Låt svalna något och häll bort fettet. Blanda den stekta färsen med 1 dl riven pecorino, timjan och mascarpone till en kräm.
- Fyll en spritspåse med krämen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg några skedar tomatsås i botten på en ugnsform.
- Fyll cannellonirören med krämen och lägg dem tätt i formen.
- Häll på resten av tomatsåsen.
- Bryt mozzarellan i mindre bitar. Fördela över tomatsåsen.
- Gratinera i ugnen, ca 20 minuter och avsluta med 10 minuter på 210 grader så att den får fin färg.
- Ta ut och toppa med basilikablad.
Det går att fylla cannellonirören med hjälp av en liten sked men en spritspåse underlättar och gör att det går snabbt och smidigt.