Cannelloni med salsicciafyllning

POPULÄRT
koket.se
Cannelloni med salsicciafyllning
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Cannelloni med salsicciafyllning

13 ingredienser

45 min

Lyxigt god italiensk pastagratäng med smakrik salsiccia i en krämig fyllning med mascarpone och vitt vin. Perfekt middag för en guldkantad vardag men också som bjudmiddag under helgen.

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta cannelloni
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g mascarpone
  • 80 g pecorinoost
  • 600 g salsicciafärs (alt färska salsicciakorvar som du snittar och gröper ur)
  • 500 g passerade tomater
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vitt vin
  • salt
  • strösocker
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 mozzarellaostar

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs vitlöken mjuk i olivoljan på låg värme i en vid kastrull.
  3. Häll på vitt vin och låt koka några minuter. Häll på tomaterna och sjud 10-15 minuter. Smaka av tomatsåsen med salt och socker.
  4. Stek salsicciafärsen knaprig i en stekpanna. Låt svalna något och häll bort fettet. Blanda den stekta färsen med 1 dl riven pecorino, timjan och mascarpone till en kräm.
  5. Fyll en spritspåse med krämen.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Lägg några skedar tomatsås i botten på en ugnsform.
  8. Fyll cannellonirören med krämen och lägg dem tätt i formen.
  9. Häll på resten av tomatsåsen.
  10. Bryt mozzarellan i mindre bitar. Fördela över tomatsåsen.
  11. Gratinera i ugnen, ca 20 minuter och avsluta med 10 minuter på 210 grader så att den får fin färg.
  12. Ta ut och toppa med basilikablad.

Det går att fylla cannellonirören med hjälp av en liten sked men en spritspåse underlättar och gör att det går snabbt och smidigt.