Cannelloni al forno

63 röster
1 h 20 m
4
Cannelloni al forno
Foto: Tv4

Fyllda cannellonirör med hemgjord tomatsås är en riktigt god rätt fylld av smak.

Visa mer
1 h 20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglår, urbenade
  • salt
  • peppar
  • 1 msk paprikapulver, torkad
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 200 g bladspenat, fryst
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 400 g ricotta
  • 1 dl parmesanost, färskriven (parmigiano reggiano)
  • 1 dl pecorinoost, färskriven
  • 16-20 pasta cannelloni (torkade cannellonirör)
  • salt
  • peppar

Enkel tomatsås

  • 800 g tomat, passerade av hög kvalité
  • 2-3 msk grädde
  • 2 tsk oregano, torkad

Garnering

  • parmesanost
  • mozzarellaost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form, salta peppra och krydda med paprikapulver. Ställ in i mitten på ugnen 20 minuter. Låt svalna något och hacka sedan i små bitar.
  3. Finhacka vitlöken och låt svettas i olja i en kastrull. Lägg i spenaten och stek tills alla vätska försvunnit. Mixa i matberedare och lägg över i en stor bunke.
  4. Låt tomaterna rinna av från oljan och mixa i matberedaren, vänd ihop med spenat, ricotta, riven ost och kyckling. Lägg fyllningen i spritspåse.
  5. Spritsa varje cannellonirör med fyllningen.
  6. Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen.
  7. Lägg en skvätt tomatsås i botten på en form, lägg i de fyllda rören och toppa med tomatsås och riven parmesan eller mozzarella.
  8. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Laddar fler recept...