Cannelloni al forno
Cannelloni al forno
19 ingredienser
1 h 20 m
Fyllda cannellonirör med hemgjord tomatsås är en riktigt god rätt fylld av smak.
Ingredienser
- 400 g kycklinglår, urbenade
- salt
- peppar
- 1 msk paprikapulver, torkad
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk olivolja
- 200 g bladspenat, fryst
- 10 soltorkade tomater i olja
- 400 g ricotta
- 1 dl parmesanost, färskriven (parmigiano reggiano)
- 1 dl pecorinoost, färskriven
- 16-20 pasta cannelloni (torkade cannellonirör)
- salt
- peppar
Enkel tomatsås
- 800 g tomat, passerade av hög kvalité
- 2-3 msk grädde
- 2 tsk oregano, torkad
Garnering
- parmesanost
- mozzarellaost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form, salta peppra och krydda med paprikapulver. Ställ in i mitten på ugnen 20 minuter. Låt svalna något och hacka sedan i små bitar.
- Finhacka vitlöken och låt svettas i olja i en kastrull. Lägg i spenaten och stek tills alla vätska försvunnit. Mixa i matberedare och lägg över i en stor bunke.
- Låt tomaterna rinna av från oljan och mixa i matberedaren, vänd ihop med spenat, ricotta, riven ost och kyckling. Lägg fyllningen i spritspåse.
- Spritsa varje cannellonirör med fyllningen.
- Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen.
- Lägg en skvätt tomatsås i botten på en form, lägg i de fyllda rören och toppa med tomatsås och riven parmesan eller mozzarella.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.