Cannelini- och tomatgratäng

Cannelini- och tomatgratäng
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Cannelini- och tomatgratäng

10 ingredienser

60 m

En favorit här hemma på höst och vinterhalvåret. Lika god och enkel att laga till en person som till 10. Tar bara några minuter att svänga ihop och sen lagar den sig själv. /Jessica

Ingredienser

portioner4 - 6
  • ca 1,2 kg kokta cannellinibönor [3 burkar]
  • ca 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g färsk merguez lammkorv, med mycket smak
  • 150 g fetaost
  • ev färska örter
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och häll sedan upp i en ugnsform eller gryta som tål ugnen.
  3. Häll i tomatkross, fond, vitlök, salt och peppar. Slanta korven och lägg ner den med. Rör om alltsammans.
  4. Smula över fetaosten och gratinera i 40 minuter.
  5. Låt vila i 10 minuter innan servering. Garnera eventuellt med lite färska örter och servera gärna med grönsallad.