Canasta - tacos med bönor och potatis

Canasta - tacos med bönor och potatis

Canasta - tacos med bönor och potatis

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

1 h

"Tacosen görs hemma med varierande fyllningar och läggs i en korg fodrad med handduk och plastpåse för att de ska ångas klara, men också hållas varma tills det är dags för servering på gatan. Servera dem gärna med min koriandersalsa som tillbehör.” /Sebastian Schauermann

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 8 tortillabröd (små, ca 8-12 cm)

Fyllning

  • 2 msk olivolja
  • 2 potatisar, tärnade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 tsk korianderfrö, mortlade
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm chili chipotle
  • 2 dl svarta bönor, kokta

Smörbuljong

  • 50 g smör, brynt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl buljong (vegetarisk, kyckling eller nötbuljong)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 10 g färsk koriander, hackad

Servering

  • lök, stekt
  • koriandersalsa

Gör så här

Fyllningen

  1. Häll olivolja i en panna på medelhög värme och tillsätt potatisen. Bryn potatisen lätt runtom och tillsätt sedan lök, vitlök och kryddorna. Stek i ytterligare 5 minuter till potatisen är mjuk.
  2. Tillsätt nu de färdigkokta bönorna och mosa allt lätt med en gaffel. Det skal vara lite textur men ändå krämigt. Håll fyllningen varm.

Smörbuljong

  1. Bryn smöret i en vid kastrull tillsammans med vitlök. Tillsätt sedan buljongen och paprikapulver och ge det ett uppkok. Ta av från spisen och tillsätt den hackade koriandern.
  2. Fodra en korg med en handduk och en plastpåse, eller flera lager smörpapper.
  3. Doppa båda sidorna av tortillabröden hastigt i den varma smörbuljongen. Fyll sedan bröden direkt med fyllningen och vik ihop dem till halvmånar.
  4. Lägg tacosen direkt i plastpåsen och förslut den. Låt dem ånga i minst 10 minuter men upp till 1 timme innan du äter dem.
  5. Servera gärna med lite stekt lök och en krämig koriandersalsa.