Campingpizza i stekpanna - Hoch el hellow
Campingpizza i stekpanna - Hoch el hellow
17 ingredienser
35 min
Minnet från när jag lagade den här rätten ute i öknen tillsammans med pappa och brorsan kommer jag alltid att bära med mig. Pappa fick sätta namnet på den – Hoch el Hellow är gatan där han växte upp i Jerusalem.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 aubergine
- 2 msk olivolja
- 20 svarta oliver, med kärna
- 2 tsk za'atar
- 2 tsk sumak
- 0,5 dl pinjenötter
- 2 kvistar färsk bladpersilja
- 1 tsk salt
- 1 mozzarellaost (à ca 125 g)
- 1 libabröd, mjukt arabiskt tunnbröd
- salt
- svartpeppar, nymalen
Topping
- 6-8 små tomater, i halvor
- 2 kvistar färsk mynta, hackad
- 1 granatäpple, kärnorna
- 1 grön chilifrukt, i skivor
Gör så här
- Skala lök och aubergine. Hacka löken fint och skär auberginen i små tärningar. Stek i olja tills löken mjuknat.
- Kärna ur oliverna och dela dem ett par gånger. Lägg oliverna i pannan med lök och aubergine. Krydda med za’atar och sumak och fortsätt stekningen. Tillsätt pinjenötterna och stek tills det hela fått fin färg. Smaka av med salt.
- Hacka persiljan och tillsätt den i pannan. Fös ihop ingredienserna så att de får samma storlek som brödet.
- Riv mozzarellan och fördela den uppe på grönsakerna. Lägg sedan brödet ovanpå alltihop och vänta i någon minut så att osten smälter. Placera sedan en tallrik eller ett lock ovanpå brödet och vänd upp och ner på pannan.
- Toppa pizzan med tomater, mynta, granatäppelkärnor och chiliskivor. Ringla gärna lite olja över alltihop och salta och peppra till sist.