Camillas kokosrutor
Camillas kokosrutor
10 ingredienser
En saftiga kokosruta som toppas med len mjölkchokladkräm och ännu mer kokos. Perfekt fika för alla kokosälskare. Kakan är dessutom glutenfri.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Kaka
- 6 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 6 dl riven kokos
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl ljus sirap
Topping
- 400 g mjölkchoklad
- 25 g smör
- 2 dl vispgrädde
- riven kokos, till garnering
Gör så här
Kokoskaka
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Lägg ägg, strösocker, vaniljsocker, riven kokos, sirap och potatismjöl i en bunke. Blanda bara precis tills att det blir en jämn smet.
- Täck botten på en form med måtten 20x30 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda kokoskakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du toppar med chokladganachen.
Chokladganache
- Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet.
- Låt stå i kylskåpet ca 1 timme tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Bre ut ganachen över kakan, garnera med riven kokos och servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.