Lägg ägg, strösocker, vaniljsocker, riven kokos, sirap och potatismjöl i en bunke. Blanda bara precis tills att det blir en jämn smet.
Täck botten på en form med måtten 20x30 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
Grädda kokoskakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du toppar med chokladganachen.
Chokladganache
Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet.
Låt stå i kylskåpet ca 1 timme tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
Bre ut ganachen över kakan, garnera med riven kokos och servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.