Camillas kokosrutor

koket.se
Camillas kokosrutor
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Camillas kokosrutor

10 ingredienser

En saftiga kokosruta som toppas med len mjölkchokladkräm och ännu mer kokos. Perfekt fika för alla kokosälskare. Kakan är dessutom glutenfri.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

Kaka

  • 6 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl riven kokos
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl ljus sirap

Topping

  • 400 g mjölkchoklad
  • 25 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • riven kokos, till garnering

Gör så här

Kokoskaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Lägg ägg, strösocker, vaniljsocker, riven kokos, sirap och potatismjöl i en bunke. Blanda bara precis tills att det blir en jämn smet.
  3. Täck botten på en form med måtten 20x30 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  4. Grädda kokoskakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du toppar med chokladganachen.

Chokladganache

  1. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  2. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet.
  3. Låt stå i kylskåpet ca 1 timme tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Bre ut ganachen över kakan, garnera med riven kokos och servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.