Caesarsallad är egentligen en klassisk sallad av romansallat, brödkrutonger och den speciella caesardressingen. Här serveras den som varmrätt med kyckling och läckra krutonger av potatis.
Grilla kycklingfiléerna gyllenbruna. Skär potatisen i kuber, ca 5 mm stora, och stek dem i olja tillsammans med pressad vitlök tills de är gyllene och krispiga. Låt torka och salta. Skiva kycklingbrösten.
Dressing: Finhacka sardellerna och skala vitlöksklyftan. Blanda äggulor, sardeller och senap. Droppa i oljan under omrörning, rör ner parmesanost och pressa i vitlök. Tillsätt citronsaft och vinäger och spä med vatten till lagom konsistens. Krydda med salt och peppar.
Arrangera sallat och halverade körsbärstomater fint på fyra tallrikar eller ett fat, häll över dressingen och strö över krutongerna. Lägg på kycklingskivor och avsluta med att hyvla parmesan över.