Caesarsallad med gräslök

NYHET
Caesarsallad med gräslök
Foto: Tv4

Caesarsallad med gräslök

15 ingredienser

20 min

Caesarsallad är en perfekt rätt att servera innan middagen. Den här versionen bjuder dessutom på hemgjorda krutonger av surdegsbröd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 3 sardellfiléer
  • 0,5 msk sherryvinäger (rödvins- eller vitvinsvinäger)
  • 75 g parmesanost, riven
  • ev 2-3 droppar vatten, kallt
  • 1,5 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Krutonger

  • 2 skivor surdegsbröd (gärna lite torrt)
  • 2 msk olivolja

Servering

  • salladsmix (t.ex. 2 huvuden romansallat)
  • gräslök, skuren (valfritt)
  • parmesanost (att riva över)

Gör så här

Dressing

  1. Knäck ägget i en hög behållare.
  2. Tillsätt resterande ingredienser.
  3. Mixa blandningen slät med en stavmixer.
  4. Fortsätt mixa och droppa långsamt i oljan. Den färdiga dressingen ska vara som pannkakssmet i konsistensen. Späd med några droppar kallt vatten om den är för tjock.
  5. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Krutonger

  1. Skär eller riv brödet i små bitar.
  2. Stek brödbitarna i olivolja på medelvärme tills brödet känns krispigt.
  3. Låt rinna av och svalna på hushållspapper.

Servering

  1. Skölj salladen och slunga eller torka den så gott det går.
  2. Varva salladsblad med dressing och krutonger i portionsskålar.
  3. Strössla på lite fint skuren gräslök och avsluta med finriven parmesanost.
  4. Servera direkt.