Caesarsallad med friterad kapris och citronmarinerad silverlök

POPULÄRT
Caesarsallad med friterad kapris och citronmarinerad silverlök
Foto: TV4
Amanda Wiger
Amanda Wiger

Caesarsallad med friterad kapris och citronmarinerad silverlök

Av: Amanda Wiger

Från: Efter stängning

23 ingredienser

1 h

Amandas vinnande variant på klassikern caesarsallad där bacon byts mot friterad kapris.

Ingredienser

portioner
  • 3 kycklinglårfiléer
  • 1 burk kapris (à 100 g)
  • färsk timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 romansallad
  • 150 g babyplommontomat
  • 1 silverlök
  • 0,5 citron
  • olja, till fritering (raps eller frityrolja)
  • salt
  • peppar

Krutonger

  • 2 skivor surdegsbröd
  • smör, till stekning

Caesardressing

  • 1 äggula
  • 1 msk vinäger
  • 0,5-1 klyfta vitlök, riven
  • ca 4 sardeller
  • ca 1 dl rapsolja
  • 40 g parmesanost, finriven
  • svartpeppar
  • salt

Till servering

  • persilja, finhackad
  • parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Vispa ihop dressingen i en bunke (alt i mixer). I med äggula, vinäger, riven vitlök och finhackade sardeller. Vispa i rapsoljan lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med parmesan. Späd dressingen med lite vatten om den upplevs för tjock.
  2. Häll av vätskan från kaprisen och torka torr på hushållspapper. Fritera i olja, ca 180 grader, tills den är krispig och gyllene. Låt den friterade kaprisen rinna av på hushållspapper.
  3. Riv isär brödet till krutongerna i oregelbundna bitar och stek krispiga i en rejäl klick smör. Salta.
  4. Stek kycklinglårfiléerna på medelhög värme i olja och smör. Addera en mosad vitlöksklyfta och en kvist timjan i pannan. Ös kycklingen med smör. Ta upp kycklingen ur pannan när den når en innertemperatur på 70 grader och låt vila några minuter.
  5. Hyvla silverlöken tunt, gärna på mandolin, pressa på citron.
  6. Bryt isär romansalladen och dela tomaterna. Slunga runt salladen i dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med kycklingen, krutonger, friterad kapris och silverlöken. Hyvla på mer parmesan och toppa med finhackad persilja!