2 port spaghetti (helst en variant med "mjöl" på utsidan)
salt
ca 1 msk svartpeppar, grovt nymalen
2 dl pecorinoost, finriven (eller parmesanost)
Gör så här
Koka pastan i en stekpanna med vatten och salt, använd så lite vatten som möjligt (pastan ska bara precis täckas av vatten).
Sätt en kastrull på medelvärme, häll i den nymalda pepparn och låt stå ca 1 minut.
Tillsätt ca 2 dl av pastavattnet i den nu rostade pepparn, sänk värmen och låt stå.
Riv osten och blada den med ca 1 dl vatten från pastan till en klumpig smet.
När pastan har kokat klart (efter ca 7 minuter) så lyft över den i pepparvattnet och höj värmen på kastrullen. Rör om ca 20 sekunder på hög värme, stäng av plattan och gå i med ostsmeten. Rör konstant tills en krämig sås bildats.
Blir såsen för tjock så tillsätt mer vatten, är den för rinnig så koka några sekunder till.