• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig cacio e pepe

Krämig cacio e pepe
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Krämig cacio e pepe

3

7 steg att laga

4 ingredienser

10 m

Den här pastarätten med ost och svartpeppar lagar du snabbt och enkelt på 10 minuter!

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 2 port spaghetti (helst en variant med "mjöl" på utsidan)
  • salt
  • ca 1 msk svartpeppar, grovt nymalen
  • 2 dl pecorinoost, finriven (eller parmesanost)

Gör så här

  1. Koka pastan i en stekpanna med vatten och salt, använd så lite vatten som möjligt (pastan ska bara precis täckas av vatten).
  2. Sätt en kastrull på medelvärme, häll i den nymalda pepparn och låt stå ca 1 minut.
  3. Tillsätt ca 2 dl av pastavattnet i den nu rostade pepparn, sänk värmen och låt stå.
  4. Riv osten och blada den med ca 1 dl vatten från pastan till en klumpig smet.
  5. När pastan har kokat klart (efter ca 7 minuter) så lyft över den i pepparvattnet och höj värmen på kastrullen. Rör om ca 20 sekunder på hög värme, stäng av plattan och gå i med ostsmeten. Rör konstant tills en krämig sås bildats.
  6. Blir såsen för tjock så tillsätt mer vatten, är den för rinnig så koka några sekunder till.
  7. Servera direkt.