• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig cacio e pepe

3 röster
10 m
2
Krämig cacio e pepe
Foto: Tv4

Den här pastarätten med ost och svartpeppar lagar du snabbt och enkelt på 10 minuter!

10 m
2

Du behöver

  • 2 port spaghetti (helst en variant med "mjöl" på utsidan)
  • salt
  • ca 1 msk svartpeppar, grovt nymalen
  • 2 dl pecorinoost, finriven (eller parmesanost)

Gör så här

  1. Koka pastan i en stekpanna med vatten och salt, använd så lite vatten som möjligt (pastan ska bara precis täckas av vatten).
  2. Sätt en kastrull på medelvärme, häll i den nymalda pepparn och låt stå ca 1 minut.
  3. Tillsätt ca 2 dl av pastavattnet i den nu rostade pepparn, sänk värmen och låt stå.
  4. Riv osten och blada den med ca 1 dl vatten från pastan till en klumpig smet.
  5. När pastan har kokat klart (efter ca 7 minuter) så lyft över den i pepparvattnet och höj värmen på kastrullen. Rör om ca 20 sekunder på hög värme, stäng av plattan och gå i med ostsmeten. Rör konstant tills en krämig sås bildats.
  6. Blir såsen för tjock så tillsätt mer vatten, är den för rinnig så koka några sekunder till.
  7. Servera direkt.
19 juli 2020