• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cacio e Pepe

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Cacio e Pepe

5 steg att laga

4 ingredienser

20 m

En riktigt god pastarätt går både snabbt och enkelt att laga. Testa den här italienska klassikern med fårost och peppar.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk svartpeppar
  • 400 g spaghetti
  • 100 g pecorinoost
  • salt

Gör så här

  1. Rosta svartpeppar i en panna och krossa grovt i en mortel.
  2. Koka spagettin enligt paketet i lättsaltat vatten, spara lite vatten från kokningen.
  3. Ta ca 1 dl pastavatten och hälften av osten och låt det koka ihop försiktigt.
  4. Tillsätt spagettin och svartpeppar. Rör runt, smaka av och ha eventuellt i lite mer salt.
  5. Lägg upp på tallrikar och toppa med mer ost och svartpeppar.