• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Butter Chicken Delhi-style

Butter Chicken Delhi-style
Foto: Tv4

Butter Chicken Delhi-style

10 steg att laga

29 ingredienser

1 h 30 m

Butter Chicken med kryddstark tomatsallad är en smakrik huvudrätt som passar perfekt till helgen middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner

Tandoorimarinerad kyckling

  • 2 kg kycklingdelar
  • 1 tsk salt
  • 3 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 0,5 limefrukt (saften)

Butterchickensås

  • 200 g smör
  • 300 g krossade tomater
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 4 dl grädde
  • 2 msk curry
  • 1 msk ingefära

Spicy tomatsallad

  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 0,5 limefrukt (saften)
  • 2 rödlökar

Naanbröd

  • 500 g vetemjöl
  • 100 g smör, smält
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk lökfrö
  • 1 msk jäst

Gör så här

  1. Tandoori chicken
    Ta bort eventuellt skinn från kycklingdelarna, snitta köttet på alla delar och lägg i en ugnssäker form.
  2. Strö över salt, pressad vitlök, yoghurt, matolja, svartpeppar, tandoorikrydda och lime. Blanda runt ordentligt med händerna och låt stå i kylen en timme.
  3. Tillaga i ugn på 200 grader cirka 35 minuter.
  4. Koka slutligen kycklingen i en stor kastrull tillsammans med Butterchickensåsen i 10 minuter.
  5. Butterchickensås
    Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt krossad tomat, salt, socker, hälften av grädden, curry och ingefära. Koka cirka 15 minuter på svag värme och rör om ofta.
  6. Sänk värmen efter 15 minuter och tillsätt resten av grädden samt kycklingen med spadet.
  7. Spicy tomatsallad
    Blanda ihop samtliga ingredienser till en sallad.
  8. Naanbröd
    Blanda alla ingredienser i en bunke och tillsätt jäst.
  9. Rulla upp i bullar likt tennisbollar och låt jäsa en timma.
  10. Kavla ut och stek på låg värme i stekpanna. Pensla på smör.