Burritos är mjuka tortillabröd som fylls med en god röra och sen viks ihop till en rulle. Här är de fyllda med ris, bönor, ost och goda grönsaker. Precis innan servering steks de på i lite olja för en krispig yta.
2 burkar färdigkokta svarta bönor, avrunna och sköljda
2 dl riven ost (gärna mozzarella och cheddar)
4 dl kokt ris
salt
Till servering
1 limefrukt, i klyftor
1 kruka färsk koriander
2 dl gräddfil
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon minut. Rör sen ner oregano, spiskummin, chilipulver och vatten. Koka någon minut, smaka av med salt.
Häll av och skölj bönorna. Lägg dem i en skål tillsammans med salt, finrivet skal av 2 lime och saft av 1-2 lime. Mosa ihop grovt, t ex med en ballongvisp, potatisstöt eller gaffel.
Montera tortillabröden med ris, lök- och paprikamixen, bönorna och riven ost. Vik ihop till en burritorulle.
Stek dem på medelvärme i olja i stekpanna på alla sidor av rullen. Servera med en klick gräddfil och koriander.