Burrito med krispig potatis, citronpicklad kål och ostdipp

koket.se
Burrito med krispig potatis, citronpicklad kål och ostdipp
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Burrito med krispig potatis, citronpicklad kål och ostdipp

11 ingredienser

En perfekt resträddarrätt där du tar tillvara på överbliven kokt potatis och kanske några rester från tacomiddagen. Potatis paneras i krossade tortillachips, steks frasiga och serveras i mjuka tortillabröd med syrlig kål och krämig ostdipp.

Se Adam Thulin laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 4 tortillabröd
  • 600 g kokt potatis, skalad
  • 50 g tortillachips, gärna med ostsmak
  • 0,5 spetskål
  • 1 citron
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 3 salladslökar
  • 1 burk ostdipp, växtbaserad
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Lägg chipsen i en liten plastpåse och banka sönder chipsen till ett pulver med undersidan av en kastrull.
  2. Skär potatisen i ca 3 cm stora tärningar.
  3. Stek potatisen i generöst med olja i en stekpanna på medelhög värme. Strö över de krossade chipsen och salta. Stek tills potatisen fått en fin yta, ca 7 minuter.
  4. Strimla spetskålen och lägg i en bunke. Riv i citronskal och pressa i citronsaft. Tillsätt sockret och blanda runt, massera gärna kålen med händerna så att den mjuknar. Smaka av med salt.
  5. Finhacka bladpersilja, lägg undan hälften till garnering. Strimla salladslöken.
  6. Tillsätt den finhackade persiljan till potatisen och rör om.
  7. Lägg den picklade kålen i botten av bröden och därefter potatisen. Toppa med ostdipp, hackad persilja och salladslök.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall och njut av din goda burrito med krispig potatis, kålsallad och ostdipp.