2 förp blandade bönor, sköljda och avrunna [à 380 g]
1 gul lök, strimlad
2 klyftor vitlök, finhackad
2 msk rapsolja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chiliflakes
3 dl kokt ris, färdigkokt
1 isbergssallad, strimlad
3 dl gräddfil
2 dl ost, riven
1 burk inlagd jalapeño
Äppelsalsa
2 fasta äpplen, skurna i tunna stavar
1 kruka färsk koriander, hackad
2 msk olivolja
1 msk limesaft
4 stora tortillabröd
Gör så här
Stek lök och vitlök i rapsolja tills lätt gyllene. Häll på bönorna och alla kryddorna, stek tills bönorna spricker lite, tillsätt en skvätt vatten. Salta.
Blanda äpple med koriander, olivolja och lime i en skål.
Ta fram tortillabröden, lägg riset på mitten och platta till lite, på med isbergssallad, bönröra, ost, äppelröra, gräddfil och jalapeños.
Rulla ihop och lägg i folie, dela på mitten och ät!