Burrito med bönor och äppelsalsa

koket.se
Burrito med bönor och äppelsalsa
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Burrito med bönor och äppelsalsa

18 ingredienser

40 min

En vegetarisk burrito fylld till bredden med bönor, ris, gräddfil och en krispig äppelsalsa. Gott, grönt och snabblagat

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 förp blandade bönor, sköljda och avrunna [à 380 g]
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 dl kokt ris, färdigkokt
  • 1 isbergssallad, strimlad
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl ost, riven
  • 1 burk inlagd jalapeño

Äppelsalsa

  • 2 fasta äpplen, skurna i tunna stavar
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limesaft
  • 4 stora tortillabröd

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i rapsolja tills lätt gyllene. Häll på bönorna och alla kryddorna, stek tills bönorna spricker lite, tillsätt en skvätt vatten. Salta.
  2. Blanda äpple med koriander, olivolja och lime i en skål.
  3. Ta fram tortillabröden, lägg riset på mitten och platta till lite, på med isbergssallad, bönröra, ost, äppelröra, gräddfil och jalapeños.
  4. Rulla ihop och lägg i folie, dela på mitten och ät!