Burrito med bönor och äppelsalsa
Burrito med bönor och äppelsalsa
18 ingredienser
40 min
En vegetarisk burrito fylld till bredden med bönor, ris, gräddfil och en krispig äppelsalsa. Gott, grönt och snabblagat
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 förp blandade bönor, sköljda och avrunna [à 380 g]
- 1 gul lök, strimlad
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen koriander
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chiliflakes
- 3 dl kokt ris, färdigkokt
- 1 isbergssallad, strimlad
- 3 dl gräddfil
- 2 dl ost, riven
- 1 burk inlagd jalapeño
Äppelsalsa
- 2 fasta äpplen, skurna i tunna stavar
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- 2 msk olivolja
- 1 msk limesaft
- 4 stora tortillabröd
Gör så här
- Stek lök och vitlök i rapsolja tills lätt gyllene. Häll på bönorna och alla kryddorna, stek tills bönorna spricker lite, tillsätt en skvätt vatten. Salta.
- Blanda äpple med koriander, olivolja och lime i en skål.
- Ta fram tortillabröden, lägg riset på mitten och platta till lite, på med isbergssallad, bönröra, ost, äppelröra, gräddfil och jalapeños.
- Rulla ihop och lägg i folie, dela på mitten och ät!