Burratatoast med chilipicklad zucchini

koket.se
Burratatoast med chilipicklad zucchini
Foto: Tv4

Burratatoast med chilipicklad zucchini

13 ingredienser

30 m + tid i kyl

Starta middagen med den här festliga förrätten bestående av burratatoast och chilipicklad zucchini.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Axel - Stockholm 2 laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 1-2 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 zucchini
  • 1 chilifrukt
  • 4-5 schalottenlökar
  • ca 5-6 dl rapsolja
  • färsk basilika
  • lantbröd, ljust (ej surdeg)
  • 2 burrata
  • pistagenötter
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att pickla zucchinin, det kan med fördel göras dagen innan.
  2. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
  3. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Bitarna ska bli ca 1,5 cm breda. Skär på mitten om det blir för brett.
  4. Skiva chilin i grova bitar.
  5. Lägg chili och zucchini i en glasburk och fyll på med ättikslagen. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
  6. Skiva schalottenlök så tunt som möjligt. Lägg i en djup stekpanna eller kastrull och fyll på med rapsolja tills löken är helt täckt. Sätt på hög värme och håll koll, så snart löken har blivit gyllene så fiska upp den med en hålslev. Lägg på hushållspapper. Så snart all lök är klar så byt hushållspapperet till ett nytt torrt ark. Lägg åt sidan.
  7. Skala och hacka pistagenötterna grovt.
  8. Strimla basilikan.
  9. Skär brödet ganska tunt och stek i en panna med lite olivolja.
  10. Bred på generöst med burrata.
  11. Sila bort ättikslagen från zucchinin och lägg en generös hög på mackan. Ta inte med någon chili.
  12. Toppa med rostad lök, nötter och sist den strimlade basilikan.
  13. Droppa lita olivolja på, gärna så det rinner ner på tallriken. Avluta med flingsalt och svartpeppar.