Burrata med västerbottenspesto

koket.se
Burrata med västerbottenspesto
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Burrata med västerbottenspesto

16 ingredienser

20 m

Burrata med hemgjord västerbottenspesto och hasselnötter kan snabbt bli en ny favorit till alla sommarens bufféer. Eller varför inte bara njuta av rätten som den är som enklare tilltugg?

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Västerbottenspesto

  • 1,5 dl kallpressad rapsolja (eller olivolja)
  • 1 dl dill, grovskuren
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 dl gräslök, finklippt
  • 30 g babyspenat
  • 100 g Västerbottensost, delad i bitar
  • 50 g solroskärnor, rostade
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 burrata
  • hasselnötter, rostade
  • olja
  • salt
  • peppar
  • bröd, rostat

Gör så här

Västerbottenspesto

  1. Mixa olja, dill, persilja, gräslök, babyspenat, ost, solroskärnor och citronsaft i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om den blir för fast.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Lägg peston i en djup skål. Toppa med burrata, hasselnötter, olja, salt och peppar.
  2. Servera rostat bröd till.