Burrata med västerbottenspesto
Burrata med västerbottenspesto
16 ingredienser
20 m
Burrata med hemgjord västerbottenspesto och hasselnötter kan snabbt bli en ny favorit till alla sommarens bufféer. Eller varför inte bara njuta av rätten som den är som enklare tilltugg?
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
Västerbottenspesto
- 1,5 dl kallpressad rapsolja (eller olivolja)
- 1 dl dill, grovskuren
- 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
- 0,5 dl gräslök, finklippt
- 30 g babyspenat
- 100 g Västerbottensost, delad i bitar
- 50 g solroskärnor, rostade
- 1 msk citronsaft, pressad
- salt
- peppar
Servering
- 2 burrata
- hasselnötter, rostade
- olja
- salt
- peppar
- bröd, rostat
Gör så här
Västerbottenspesto
- Mixa olja, dill, persilja, gräslök, babyspenat, ost, solroskärnor och citronsaft i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om den blir för fast.
- Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Lägg peston i en djup skål. Toppa med burrata, hasselnötter, olja, salt och peppar.
- Servera rostat bröd till.