Burrata med saltad citron

koket.se
Burrata med saltad citron
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Burrata med saltad citron

9 ingredienser

40 m

Burrata med saltad citron, pistagenötter och mynta är en frisk och fräsch rätt som gör sig riktigt bra i sommarvärmen.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe rädisa
  • 2 burrata
  • 2 persikor
  • 1 citron, saltad
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl färska myntablad, plockade
  • 2 msk pistagenötter, finhackade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skiva rädisorna tunt på mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten och ställ i kylen i 30 minuter.
  2. Lägg burratan på ett fat.
  3. Klyfta persikorna och lägg bitrana runt burratan.
  4. Hacka den saltade citronen riktigt fint så att den blir som en puré. Blanda purén med olja.
  5. Häll av vattnet från rädisorna och lägg skivorna runt burratan tillsammans med myntablad.
  6. Ringla över citronoljan samt salta och peppra.
  7. Strö slutligen över pistagenötterna och servera.