Burrata med saltad citron
Burrata med saltad citron
9 ingredienser
40 m
Burrata med saltad citron, pistagenötter och mynta är en frisk och fräsch rätt som gör sig riktigt bra i sommarvärmen.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 1 knippe rädisa
- 2 burrata
- 2 persikor
- 1 citron, saltad
- 3 msk olivolja
- 1 dl färska myntablad, plockade
- 2 msk pistagenötter, finhackade
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skölj och skiva rädisorna tunt på mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten och ställ i kylen i 30 minuter.
- Lägg burratan på ett fat.
- Klyfta persikorna och lägg bitrana runt burratan.
- Hacka den saltade citronen riktigt fint så att den blir som en puré. Blanda purén med olja.
- Häll av vattnet från rädisorna och lägg skivorna runt burratan tillsammans med myntablad.
- Ringla över citronoljan samt salta och peppra.
- Strö slutligen över pistagenötterna och servera.