Burrata med persikor och mynta

POPULÄRT
Burrata med persikor och mynta
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Burrata med persikor och mynta

30

6 ingredienser

15 min

En härlig antipasti med burrata, persikor, salta mandlar och mynta. Burrata är en gräddig variant av mozzarella från syditalien. Tips! Välj inlagda persikor av bra kvalité. 

Ingredienser

portioner4
  • 2 burrata (à 100 g)
  • ca 200 g inlagda persikor
  • 100 g sötmandel, salta (gärna italienska)
  • 1 kruka mynta
  • olivolja
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Lägg upp burratan på ett fat. Dra isär dem så att de öppnar upp sig och täcker en del av fatet.
  2. Skär de inlagda persikorna i bitar, de behöver inte var perfekta eller jämnstora, tvärtom de får gärna ha lite oregelbunden form.
  3. Toppa burratan med persika, mandel och plockade myntablad. Ringla över olivolja och avsluta med chiliflakes.