Burrata med frysta tomater och citronvinäger

Burrata med frysta tomater och citronvinäger
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Burrata med frysta tomater och citronvinäger

10 ingredienser

10 m

Här kommer ett riktigt fräscht och enkelt recept som passar perfekt i sommarvärmen! Krämig burrata tillsammans med frysta tomater och en syrlig citronvinäger gör ju sig riktigt bra ihop.

Ingredienser

portioner
  • 1 citron, saft och zest
  • olivolja (generöst)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 burrata
  • 1-2 tomater, frysta
  • färsk basilika
  • salt
  • peppar
  • bröd

Gör så här

  1. Blanda saft och zest från citronen med olivolja, balsamvinäger och finhackad vitlök till en marinad i en liten skål.
  2. Placera burratan på en tallrik eller ett serveringsfat.
  3. Ringla marinaden över burratan.
  4. Riv sedan de frysta tomaterna grovt över.
  5. Toppa med citronzest och färsk basilika.
  6. Smaka av med salt och peppar efter smak.
  7. Servera med crusty bread för att suga upp safterna.