Burrata med bär och honung

Burrata med bär och honung
Foto: Granaloro

Burrata med bär och honung

6 ingredienser

5 m

Söta jordgubbar passar perfekt till en krämig Italiensk Burrata. Toppa med krispiga surdegskrutonger och färsk basilika och magin är ett faktum. Tips! Byt ut jordgubbarna mot fikon för en perfekt förrätt till jul eller i advent.

läs mer
Granarolo burrata

Granarolo Burrata

Burrata är en Mozzarella som vi fyllt med en krämig blandning av grädde och Mozzarellastrimlor, en Mozzarella extra allt helt enkelt.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Granarolo Burrata [á 125 g]
  • 2 askar färska jordgubbar [á 500 g]
  • 1 kruka basilika
  • flytande honung
  • 1,5 dl krutonger, smörstekta och saltade
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Lägg burratan på ett serveringsfat, dra isär den med fingrarna till lagom stora bitar.
  2. Fyll på generöst med jordgubbar och hela basilikablad.
  3. Ringla över honung och toppa med surdegskrutonger.
  4. Droppa balsamvinäger över, eller servera i en skål vid sidan.

Det här är den godaste italienska Burrata jag någonsin ätit. Helt underbart krämig och len med fantastisk smak. /Catarina König

TIPS!
läs mer
Mini-bruschetta med Quattrocentokräm

Snabba middagstips från Catarina König

Få fler snabba, enkla rätter som ger vardagen lite guldkant

Läs mer

läs mer
Kanelbulle med vaniljmascarpone

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer