Burgare med jalapeño, avokado och bacon
Burgare med jalapeño, avokado och bacon
23 ingredienser
40 min
Catarinas variant på hemgjord hamburgarmiddag är en fullträff i smaker med burgare på högrevsfärs, hemgjord bbq-sås, knaperstekt bacon, krispig sallad, krämig avokado och en galet god majjo med jalapeño. Denna bara måste lagas och avnjutas!
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 600 g högrevsfärs, grovmalen
- 4 hamburgerbröd (gärna av briochetyp)
- 4 skivor cheddarost
- 8 skivor bacon
- 4 blad cosmopolitansallad
- 1 avokado
- 1 jalapeño (färsk)
- rapsolja
- salt
- svartpeppar, nymalen
Jalapeñomajonnäs
- 6-7 inlagd jalapeño (ringar)
- 0,5 kruka färsk koriander
- 1,5 dl majonnäs
- 2 krm svartpeppar, nymalen
- salt
BBQ-sås
- 3 dl ketchup
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk farinsocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1,5 msk japansk soja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienser till bbq-såsen i en kastrull. Koka upp och låt småkoka några minuter. Smaka av och häll upp i en glasburk.
- Finhacka inlagda jalapenos och koriander. Blanda med majonnäs och smaka av med mycket svartpeppar och lite salt. Ställ kallt fram till servering.
- Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor.
- Blanda luftigt upp den grovt malda högreven med salt och nymalen svartpeppar. Forma till bollar och krama till dem försiktigt.
- Hetta upp en stekpanna med rapasolja. Lägg i köttbollen och smasha/ tryck till med en hamburgerpress eller stekspade. Köttet skall bli platt! Gör så med varje köttbit och stek köttet hårt
- någon minut per sida. Lägg sedan på en ostskiva på varje burgare och låt smälta på den varma köttbiten.
- Rosta insidan på hamburgerbrödet i en torr stekpanna.
- Montera din burgare med jalapeñomajonnäs, sallad, kött, bacon, avokado, bbq-sås och lite mer jalapeñomajonnäs. Servera och njut!